Error, no Advert ID set! Check your syntax!
Ny side 1

Om

Organisationen – Danish Aikikai

 Danish Aikikai er en landssammenslutning af klubber der træner Aikido inspireret af Shoji Nishio Sensei. Shoji Nishio Sensei der trænede direkte under grundlæggeren O-Sensei Morihei Ueshiba, kom til Danmark første gang i 1984 og vendte tilbage hvert år indtil 2001. Shoji Nishio Sensei udpegede Takao Arisue Sensei til at fortsætte hans undervisning bl.a. i Danmark

Danish Aikikai blev etableret i 1988 af Leif Lynggaard Nielsen sensei og Shoji Nishio sensei der var udsendt af Aikikai Hombu Dojo – i Japan.

Danish Aikikai har altid været knyttet direkte til Aikikai Hombu, dels via en officiel anerkendelse og dels gennem udsendte japanske instruktører. Først Toshikazu Ichimura sensei frem til 1986 (elev af Nishio sensei), dernæst ved Shoji Nishio sensei fra 1986-2001 og fra 2001 Takao Arisue sensei (elev af Nishio sensei fra 1976).

Danish Aikikai varetager ansvaret overfor Aikikai Hombu i Japan i. f.t. at opretholde og udvikle den tekniske side af træningen i Danmark, samt gældende pensumkrav for gradueringer for kyu-grader samt dan-grader i overensstemmelse med Hovedorganisationen i Japan i samarbejde med Dansk Aikido Forbund. 

Aktiviteter.

Allerede i 1984 Var Shoji Nishio sensei her første gang som chefinstruktør på Aikikai’s Påskelejr og har været i Danmark hvert år indtil 2001. Danish Aikikai forsøger på bedste måde at viderefører Shoji Nishios tanker om aikido på den bedst mulige måde. Blandt andet afholdes der hvert en påskelejr med træning over 6 dage med fast deltagelse af Takao Arisue Sensei 7. dan som chefinstruktør udvalg af Nishio Sensei til at være hans repræsentant i Danmark, da han ikke mere rejste ud af Japan for at undervise. Ligeledes afholdes en årlig landslejr med træning over en weekend – med skiftende udenlandske chefinstruktøre.

Lejre der er åbne for alle interesserede.

Træning i udlandet

Danish Aikikai formidler også træningsophold i Japan med ophold i forskellige dojo’er med tilknytning til Shojo Nishios Aikido.